Tuotteiden yksilöinti: Painatus, Brodeeraus, Kaiverrus

Toteutamme tuotteisiin teidän yrityksen logon tai muun viestin eri yksilöintitekniikoita käyttäen mm. näillä menetelmillä:

 • Brodeeraus / kirjonta: logo ommellaan brodeerauskoneella tekstiiliin
 • Brodeeratut merkit / aplikointi
 • Silkkipainatus / silkkipaino: klassinen ja kestävä painomenetelmä. Silkkipainatuksella voidaan painaa tekstiilit ja muut materiaalit.
 • Tampopainatus: yleinen painomenetelmä, jota käytetään kovien ja pehmeiden tuotteiden painamiseen. Vaatepainatuksissa harvemmin käytetään tätä painomenetelmää.
 • Siirtokuvapainatus (lämpösiirto): silkkpainettu siirtokuva tai digitaalinen monivärinen siirtokuvapainatus.
 • Lämpösiirtopainatus / vinyylisiirtokuva: yksivärinen leikattu lämpösiirtokalvo prässätään tuotteeseen kuumentamalla. Lämpösiirtopainatukset ja siirtokuvapainatukset ovat siitä hyviä painomenetelmiä, koska niillä pystytään toteuttamaan painatukset usealle erilaiselle materiaalille.
 • Heijastava painatus
 • Sublimaatiopainatus: useimmiten painetaan valkoiselle polyesterikankaalle. Sublimaatiopainatuksen etuna on valokuvamaiset moniväripainatukset. Sublimaatiopainatuksella voidaan myös painaa esimerkiksi tiettyihin mukeihin (kahvimukit).
 • Laserkaiverrus: laserkaiverrus toteutetaan useimmiten metalli- ja ja puupinnoille.
 • Etsaus: Etsaustekniikalla voidaan toteuttaa logo esimerkiksi metalliin.
 • DTG painatus "t-paitatulostus": valokuvamainen moniväripainatus, jolla saa tehtyä painatuksia esimerkiksi t-paitohin. Yksi negatiivinen asia tässä tekniikassa on esimerkiksi verrattuna silkkipaino -tekniikkaan on, että se ei todennäköisesti ole yhtä kulutusta kestävä ja pitkäikäinen. Tarkkoja pms -värejä ei pystytä toteuttamaan.

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!


Logo- / aineistovaatimukset painatuksille, brodeerauksille ja kaiverruksille

1. Logo- / painoaineisto olisi hyvä toimittaa meille vektorigrafiikkana

Jotta painatukset, brodeeraukset ja kaiverrukset olisivat mahdollisimman helppo toteuttaa, tarvitsemme logoaineiston vektorigrafiikkana. Vektorit ovat normaalisti esimerkiksi .ai, .pdf, .eps -päätteisiä tiedostoja.

Jpg tai png -kuvatiedostot eivät ole vektoreita. Huom. kuvatiedoston tallentaminen esim. pdf-muotoon ei tee siitä vektoria. Jossain tapauksissa jopa kuvatiedoston painaminen onnistuu esimerkiksi tekstiileihin, mutta silloin kuvan täytyy olla todella hyvän laatuinen, vähintään 300 dpi. Kysy lisätietoja!

Word-dokumentit / -tiedostot tai vastaavilla tekstinkäsittelyohjelmilla luodut logot eivät ole vektoreita.

Mikäli graafikko on suunnitellut tiedän logon tai aineiston, niin he tekevät normaalisti niistä aina vektoriversiot.

Ihan jokaisessa tapauksessa emme tarvitse logosta tai kuvasta vektoria, mutta useimmiten se on välttämättömyys.

Mikäli teillä ei ole aineistoa vektorigrafiikkana, niin siinä tapauksessa te voitte pyytää meiltä kustannusarvion, että mitä maksaa aineiston muokkaaminen painokelpoiseen muotoon. Jos ette tiedä, että onko aineisto painokelpoinen tai vektori, niin lähetä aineisto meille sähköpostitse, niin me tarkistamme sen.

2. Kerro meille logon pantone värit

Jotta pystymme tekemään painatukset logon oikeillä värillä, niin teidän olisi hyvä kertoa meille painovärien pantone värikoodit (PMS) . Tämä ei ole pakollista, mutta on suositeltavaa.

Näitä asioita ei teidän tarvitse liikaa miettiä, vaan me autamme mielellämme.

Ota yhteyttä - palvelemme teitä ilomielin.Mikäli et ole aiemmin ostanut mainoslahjoja ja yrityslahjoja, niin meillä on toinen sivusto, jonne olemme luoneet mainostuotteiden oppaan (linkki ->): liikelahja ja mainoslahja - ostajan opas.


Tutustu valikoimaan oikealla näkyvästä valikosta tai siirry alla olevista linkeistä tuoteryhmien sivuille:

Näillä menetelmillä logo kustomoidaan mainostuotteisiin

Katso videot, jossa esitellään, mitä on silkkipainatus, lämpösiirtopainatus, tampopainatus, sublimaatiopainatus, laserkaiverrus, brodeeraus, linssitarra (doming) ja HXD.

Silkkipaino / Seripaino (silkkipainatus) - vaatteiden ja mainostuotteiden painatus silkkipainatuksella

Silkkipaino on todella monipuolinen painomenetelmä ja sillä voidaan tehdä painatuksia tekstiileihin sekä koviin mainostuotteisiin. (klikkaa) -> Paidan painatus useimmiten toteutetaan silkkipainatuksella

Brodeeraus

Tampopaino / tampopainatus

Sublimaatiopainatus

Siirtokuvapainatus / Lämpösiirtopainatus

Linssitarra / Doming

Laserkaiverrus

HXD painatus